Start of school, eerste 2 weken.

Heyy people!

Nu is het echt begonnen, lekker in de schoolbanken haha. Maar het is gelukkig niet zo als middelbare school. Sinds vorige week dinsdag is de school dan echt begonnen met lessen en nu zit ik al in mijn tweede week! De eerste week ging alles over het karakter van God. Alle lectures gingen over het karakter van God leren kennen. Was best wel interessant, ook al was het allemaal basic, toch wist ik heel veel dingen niet, die toch wel handig zijn om te weten. Deze week gaat alles over de stem van God verstaan. En ik begin heel gefrustreerd te worden omdat ik zijn stem maar niet kan verstaan. Iedereen heeft het maar over: 'ja en ik hoor net van God blabla'. Voor niet-christenen die dit lezen zal t wel beetje vreemd om te horen zijn. Maar er gebeuren echt hele vette dingen door mensen heen van God. Maar ja nog niet door mij dus haha. We hebben gisteren te horen gekregen waar we op outreach gaan. Ik ga op outreach van 6juni tm 22juli geloof ik. Outreach houdt in dingen helpen opbouwen, wat precies weet ik nog niet, evangeliseren e.d. En de outreach opties zijn: Indonesie, India en Maleisie. Ik ga dus naar 1 van die landen toe. Maar ik moet zelf vragen aan God waar ik heen moet. Daarom gaat deze week ook over Gods stem verstaan. Maar ik heb een week om er achter te komen. Dus het zou niet zo erg zijn als jullie voor me willen bidden dat ik Gods stem leer verstaan.

Ik zal jullie meteen ev vertellen hoe een dag hier eruit ziet, ongeveer. Want heel veel mensen vroegen, wat ga je daar eigenlijk precies doen? Wat leer je nu eigenlijk? Maar toenwist ik zelf ook nog niet, maar zie hier rooster iets haha. Kunnen jullie allemaal lekkerfantaseren over hoeleuk het hier is.

Ik heb lessen van di t/m za. Zo en Ma zijn weekend.

Op dinsdag hebbe we eerst om 8 uur sochtends communitycleanup. Lekker met iedereen die hier woont schoonmaken. Tot 9 uur ong, dan hebben we morning tea (mmmmm i like) Dan is er voor elke school een grote schaal vol heerlijk fruit en cakejes(elke dag, yeahea). Dan hebben we worship, daarna lectures, lunch, middag vrij tot 4, dan heb ik mn workdutie, dat is hier alles opruimen zo. Ik heb elke dag wat anders te doen, maar ik moet gewoon dingen opruimen en schoonmaken en zo. (Niet zo erg eigenlijk, gewoon mp4speler lekker hard haha. Is beter dan dinnerclean up of zo, vind ik) Maar dat heb ik elke dag van 4 tot half 6. Daarna hebben we dinner, homework night, yeahea dat hebben we ook. en dan zijn we klaar om 9 uur ofzo.

Woendag is half 9 beginnen met lectures tot half 1, dan hebben we lunch, work dutie(op deze dag andere tijd), outreach(geen idee wat we dan elke week gaan doen, maar gister kregen we te horen waar we heen gingen), sport, dinner, lectures. 9uur klaar. Woensdag is een aardig lange dag. Maar het is allemaal niet zo erg om te doen.

Donderdag is half9 beginnen met lectures tot half 1, lunch en rest van dag off als je geen workduties hebt, maar die heb ik wel om 4 tot half 6. Dus dat is beetje jammer.

Vrijdag is ehm, net zo iets haha, ik ben ev vergeten wat we dan doen. We beginnen geloof ik met intercession, dat is bidden voor allemaal dingen, daarna wss lectures. Verder heb ik geen idee meer. Maar ong zelfde als andere dagen.

Zaterdag is eerst lectures, dan soort van tja, hoe heet het? Geen idee. Sommige mensen doen gewoon dinnerprep en clean up en zo, andere gaan naar bejaardetehuis, spelletjes met oude mensen spelen en liedjes zingen of zo?De base opknappen, dingen voorkinderen van de buurtorganiseren en grasmaaien bij mensen thuis(wat ik al 2 weken achter elkaar doe en niet zo leuk vind opzich, grasmaaien is niet mijn roeping).

Maar zo zien mijn dagen er uit als ik op de base ben, maar ik doe beachtobush dus we gaan veel weg, kamperen en trips door australie en zo. Volgende week dinsdag gaan wenaar stan(nogwat?) En er is iets, waardoor er veel backpackers komen, fruitplukken of zo. Daar gaan we evangeliseren xD Ik hoop dat ik tegen die tijd al God kan verstaan anders zal er niet veel van terecht komen. We zijn daar een week. En en enmet pasen gaan we naar het grootste christelijke muziekfestival vanAustralie <33333333 Omgosh ik heb er zo zin in!!!!!!!We gaan daar wel helpen en werken en zo. But i dont mind. Ikwil er echt graag heen!! Met As I Lay Dying <33 superchicks, newsboys en heel veel bands die ik niet ken;p

En ik heb nu studentkaart zodat treinen naar brisbane city erg goedkoop is, maar $3,40 ipv $9 of zo, en bioscoop is maar $5,40 met studentkaart!!! dat is €3,50 of zo! Maar helaas heb ik niet zo veel geld te spenden, dus dat wordt niet elke dag bios haha. Maandag ga ik als het goed is voor het eerst naar echte beach!!! Het is een uur rijden of zo, dus nog aardig ver. Maar wil het wel echt graag zien! Ze hebben ook een fake beach in brisbane city, midden in de stad een strand gemaakt, met allemaal flats en zo op achtergrond, is toch wel iets anders dan oceaan. Maar ikzet fotos van fakebeach er op haha. Wel int donker, dus niet erg duidelijk.

Het wordt hier steeds leuker, ik begin wat beter met iedereen om te gaan, het kwam wat moeilijk opgang omdat mijn engels niet al te best is vergeleken amerikaanse en canadeze mensen zo. Maar het begint gelukkig iets beter te worden en er zijn gelukkig meer mensen met hetzelfde probleem als ik haha.

Maar het is nu wel weel lang en oninteressant genoeg, ik zal ook nog wat overlaten voor andere dagen haha. Have fun today, enjoy life. I know I will.

Liefs, Lisa

Dennis

Hey, klinkt vet!
Waarom hoor je gods z´n stem nog niet dan? Had ik wel allang van je verwacht haha, nee hoor maakt niet uit, alles komt met tijd.
Maar je gaat dus op outreach, je zou maar naar Indonesië moeten gaan. Dat lijkt me helemaal niks. Je kan beter naar India of Maleisie.

Ik vind trouwens wel dat je dingen mag doen als grasmaaien komop. Sowieso dat jij later de tuin gaat grasmaaien. Dus je kan er beter alvast aan wennen, dan doe je het voor god EN mij. haha :)

Klinkt vet allemaal, have fun.

x
Dennis

Wouter

Heyhey,

Ga je ook nog naar een ander land. Lekker hoor...'t is je gegund allemaal :)

Tot je volgende blog!

xx
Wouter

ps. Foto's doen 't niet, kan ze niet meer vinden!

Paps en Mams

We vinden het heerlijk om te zien hoe je bezig bent! En ook hoe je er over schrijft. We liggen echt in een deuk achter onder of over de computer. Gods stem verstaan... HIER SPREEKT GOD!...met een almachtige brulstem. JAZEKER De HYPOTHEKER...Of zal het toch anders zijn? Misschien spreekt God wel door een vriend. En weet je gewoon dat het de waarheid van God is. Of door de natuur. We zien dat je door God geleid wordt. Volgens mij 'weet' je 'gewoon' wat God wil. Omdat je Hem kent. Wees er niet onzeker over. God is bij je. Geweldig. Wat een feest! Wat een avontuur. Man, zijn wij jaloers???

brenda

hey Lisa, wat een leuke berichten, no worry's God gaat wel spreken hoor....als Hij je wat duidelijk wil maken dan doet Hij dat echt wel en je zit in ieder geval op de goede golflengte met Hem dus komt wel goed:)
geniet maar lekker en ik zie uit naar je volgende praatje

Anikakakakakakkakaa

Heeeeeeeyoooouuu!

Dus je gaat naar en zoort flevo zonder mij?? haha klinkt heel leuk everything :) and don't worry, God will speak!!!
ik hope dat het veder leuk is daar!! ^^

(sorrie for mij slechte nederlands!!!)

xx

Nienke

Jij bent daar helemaal op je plaaaaats=D suuuper gaaf duudee! & het gaat helemaal goed komen met God's stem verstaan, I know that for sure! Just keep praying and believing!
Ik ga lekker eventjes al jou andere verhaaltjes verder lezen en daarna lekker mijn bedje opzoeken aangezien het hier wel gewoon leuk half 11 is(A) haha en ik morgen weer lekker naar school mag^^ woeehoeee
We'll stay in touuuchh(H)
Dikkelebberrrrr!
(wat heb jij trouwens een super leuke manier van schrijven! echt totally you!(H))